Jdi na obsah Jdi na menu
 


Gekončík noční (Eublepharis macularius)

Obrazek

 

Podčeleď: Eublepharinae

Rozšíření: severní Indie, Pákistán. Obývá suché a polosuché pouštní oblasti

Velikost: dorůstá 26 cm

 Chov: 1,2-5

Krmivo: cvrčci, malí pavouci, malá sarančata, 1 denní myší holátka

Teplota: 25 - 28  C, mírný noční pokles

Terárium: polosuché, substrát písek nebo rašelina s pískem, kameny, zadní stěna imitace skal, sukulentní rostliny, úkryty, velice rychle zkrotnou

 - - - - - - - -

chovaní jedinci: 1,2

NZ: 0,1 jaro/1998

NZ: 1,0  jaro/ 2009

NZ: 0,1 jaro / 2009

 

terárium: 48 x 46 x 37